OSense O-Sense
OSense O-Sense
OSense O-Sense
Мудроста куќа гради, а разумот ја одржува!

Добре дојдовте во куќата на мудроста, во храмот на знаењето. Добре дојдовте на Универзитетот за туризам и менаџмент, каде лидерството не следи од самиот почеток. Лидерство во примена на најсовремени методи на високото образование, чии резултати се видливи пред се во дипломите кои се признаени во целиот свет, па се до начинот на кој се пренесува знаењето, што преставува особен белег и претпознатливост.

Но, за сето тоа е потребна идеја. Идеја за иновативност, интернационалност и секако компетенција, која од Вас драги студенти ќе направи успешни професионалци. Токму затоа бидете дел од успешните. Бидете дел од Универзитетот за туризам и менаџмент.

Срдечно Ваш

Проф. Д-р Аце Миленковски
Ректор на Универзитет за туризам и менаџмент

potpis

 

Видео галерија

 

Свечена промоција на седмата генерација на дипломци и петтата генерација на постдипломци

Интервју со Ректорот, Проф. д-р Аце Миленковски - Наша ТВ

Емисија Живот со стил, гостин Проф. д-р Аце МиленковскиУТМС добитник на престижна светска награда - Наша ТВ

Посета на УТМС на Генералниот Секретар на UNWTO, Д-р Талеб Рифаи

На Македонија и треба промоција за повеќе туристи - TV ORBIS